B-punaiset nihkeällä esityksellä a-pooliin

Karkkila ei paikkana ollut makea toffee, vaan hapanimelä salmiakki, jossa paksun kitkerän kuoren alla oli piilossa pieni makea ydin. Näin voisi kuvailla Iskun B-poikien punaisen joukkueen reissua Karkkilaan b-poolin turnaukseen 31.10.-20. 

Mukana Iskun lisäksi isäntäjoukkue KaPo, KauWi Kauhavalta, sekä KempeLe2. Asetelmat Iskun kannalta hyvät – takana hyviä harkkapelejä, turnauksen ohjelma kuin tehty meitä varten, ja hyvän tuntuinen keskittyminen ja lämmittely ensimmäiseen KaPo-peliin. Siihen ne hyvät asiat sitten jäivätkin. KaPo pelasi hyvin, todella korkealta hyökänneen William Groffierin johdolla (harva peluri tässä sarjassa lyö jatkuvasti Iskun torjunnan yli), mutta Isku jäi lähtötelineisiin. Libero ja passari yrittivät ruokkia Rantaperkiön peliä käyntiin, mutta hyökkäys- ja syöttöpelissä tapahtui kollektiivinen sulaminen. Tai jäätyminen, ihan miten vaan. Ensimmäisessä erässä ei käyty johdossa kertaakaan, ja toisessakin vain maininnan verran. Peli KaPolle 2-0 (25-21, 25-21). 

Toinen peli, vastassa KauWi. Yritteliäs porukka Pohjanmaalta, mutta materiaaliltaan aika köykäinen Iskuun verrattuna. Ensimmäinen erä hyvässä Iskun hallinnassa, päättyi 25-17. Toinen erä laiskasti. 21-24 tilanteesta kirittiin vielä tasoihin mutta sitten päätettiin, että antaa vastustajan sittenkin voittaa. Kolmanteen erään pojat sitten kokosivat ”ammattiylpeytensä” ja näyttivät tasoeron. Erä 15-5, ja koko peli siis Iskulle 2-1. 

KempeLeen kakkosjoukkue on C-ikäisistä koostuva joukkue, joka tulevina vuosina varmasti pärjää. Nyt siitä ei ollut vastusta, ajoittain jopa peli-iloaankin väläytellyt Isku pelasi ehjästi ja vei pelin 2-0 (25-13, 25-11).

Tampereen porukan peli ei pyhäinpäivänä kulkenut Tammerkosken vuolasta valtavirtaa pitkin, vaan kolisi kiviin ja Konsulinsaaren reunamiin, ja välillä jumittui kuin patoseinämän taakse. Tämä oli makeisvertauksen paksu, kitkerä kuori. Makeisen pieni, makea ydin löytyi pelastusrenkaana Ratinan suvannosta siinä muodossa, että turnauksen kakkossija KaPon perässä toi kuitenkin poolinousun a-pooliin. Eli seuraavaksi pelataan kansakunnan kärkijoukossa. Hieman se hävettää tällaisen peliesityksen jälkeen, mutta lohduttava seikka on se, että kapasiteettia jäi pojilta runsaasti käyttämättä. Tulkoon se ilmi sitten siellä a-poolissa! 

Libero Miki ja passari Viljami olivat Iskun pelin perustana koko päivän ajan. Joka paikan pelaaja Jimi syöttää ja hyökkää huolettomasti ja kuului päivän luottomiehiin. Antti ja Lasse paransivat päivän mittaan ja tekivät lopulta parhaat pistesaldot. 

Korona-aikaan kuuluu, että aina jossakin palaa. Nyt pesäke oli Jyväskylässä, jossa a-poolin turnaus jäi kokonaan pelaamatta. Jos mennään ennalta ilmoitetun systeemin mukaisesti, niin tuon poolin sijoitukset määräytyvät viime kauden lopun tilanteen mukaisesti. Tarkoittaisi sitä, että a-pooliin nousevien KaPon ja Iskun seuraksi sinne jäisivät JyLe (Jyväskylä) ja PuWo (Kuopio). Katsotaan, muuttuuko päätökset ”hovissa”. Seuraava B-poikien turnauspäivä on joka tapauksessa 21.11.-20. 

Teksti ja kuvat: VL

Ilmeet: Tänään peli ei hyvää, mutta riittävän hyvä poolinousuun..

P.S. Iskun nettisivut ovat tuoreesti uudistuneet. Jos luet tätä Facebookin kautta, niin käythän tutustumassa, rantaperkionisku.com. Sieltä löytyy Iskun lentopallon aikuisten ja junnujen jutut, ja tietysti joukkuevoimistelun asiat. Tilaa uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla kaikkien Iskun lentopalloporukoiden kuukausittaisista kuulumisista.

Jos luet tätä nettisivujen kautta, niin tiesithän että Iskun junnut somettavat Instassa ”Iskujunnut”, ja Facessa ”Rantaperkiön Isku -Juniorit”. 

P.S. 2. Iskun B-poikien punaista joukkuetta sponsoroivat Pohjola Sairaala sekä Hoito- ja hoivapalvelu Taru Koskivuori. Lisäksi kavereitamme ovat “Toijalan vaari”, JR-Tuote, Fysioline /IcePower, JJ-liikenne, Mustajoen “Väärinymmärryksiä”-kirja, sekä lukuisat yksityishenkilöt jotka ovat antaneet tukensa marraskuussa ilmestyvien Iskun Lentopallosanomien kautta. Kiitokset!