Isku valkoiset kotiturnauksessa

Iskun valkoinen joukkue järjesti B-poolin turnauksen Hervannan ammattikoululla. Vierainamme olivat Raision Loimu, Puijo Wolley (PuWo), Puistola-Malmi (PuMa).

Isku aloitti turnauksen Loimua vastaan. Molemmilla on nuori 07-05 junnuista koostuva joukkue. Edellisessä turnauksessa hävisimme puhtaasti ja parempi suoritus oli tällä kertaa haussa. Tiesimme, että Loimun tehokaksikko täytyy saada torjuttua, jotta tämä onnistuisi. … mutta ei saatu. Ensimmäisessä erässä jäimme vähän telineisiin emmekä saaneet eroa kiinni. Toisessa erässä olimme 20 pisteeseen saakka tasoissa mutta erän voittamiseen emme vieläkään pystyneet. Ikäluokan johtava kaksikko Salminen-Marttila takoi hyvistä passeista 33 joukkueen 37 tehdystä pisteestä aivan huimalla prosentilla! Loimun koko rosteri ei taida riittää sarjan kärkikahinoihin mutta A-pooliin nyt ainakin. 

Toisessa pelissä vastaan asettui PuMa. Isku kierrätti hieman pelaajia. Passari vaihtui ja pelasimme ilman liberoa. Tässä pelissä taisteltiin tiukasti voitosta. Itse peli ei noussut klassikoksi sillä virheitä tuli paljon puolin ja toisin. Hyvin tasaisissa merkeissä etenimme ja lopulta jatkopalloilla 26-28 erä Iskulle. Toinen erä eteni myöskin tasaisena. Loppua kohden pääsimme hyvällä pelillä hieman niskan päälle ja erävoittoa tarjottiin meille hopelautasella johtaessamme 17-20. Tähän vastustajan aikalisä, peli tasoihin ja PuMa tsemppasi erävoittoon. Kolmas erä oli myös tasainen, jälleen voitto omissa käsissä, mutta lopulta erä PuMalle 16-14 ja ottelu 2-1.

Viimeisenä kohtasimme PuWon joka oli voittanut molemmat ottelunsa. Isku lähti ennakkoluulottomasti haastamaan ja ensimmäinen erä olikin koko turnauksen parasta peliä. Syöttövirheitä tuli vähemmän ja myös vastustajan syötöt nousivat hyvin jolloin pääsimme pelaamaan omaa peliämme. Tälläkin kertaa vastustaja väänsi loppuhetkillä väkevämmin ja erä kääntyi tappioksi 23-25. Joka tapauksessa paljon hyviä suorituksia ja muutenkin hyvä erä. Toisessa erässä jäimme heti alkuun PuWon tykkisyöttöjen jalkoihin. Ero revähti suureksi eimmekä tästä enää nousseet. Ottelu PuWolle 2-0.    

Turnauksen viimeisen sijan myötä lähdemme testaamaan C-poolin tasoa. Näiden pelien isossa kuvassa syöttöjen merkitys on jatkuvasti kasvanut. Kova hyppysyöttö on valttia ja tämän hallitsevat joukkueet ovat vahvoilla. Tässä olimme selvästi jäljessä näin korkeassa poolissa. Myös suoria syöttövirheitä tuli edelleen liian paljon. Joukkueessa oli kaikesta huolimatta hyvä henki koko turnauksen ajan. Puma-pelin kääntyminen harmitti jonkin aikaa mutta siitä saatiin todella hyvä nousu viimeiseen peliin. 

Kiitos talkooväelle ja Iskun puuhamiehille turnauksen toteuttamisesta!

Toivottavasti turnaussarja jatkuu 12.12.

Turnausten uuteen normaaliin kuluvat desinfiointi ja etäyhteydet.