Koronapassi käyttöön TUL:n mestaruuskilpailuissa

Tämä ohjeistus koskee kaikkia tapahtumaan 11. – 12.12. osallistuvia yli 16-vuotiaita henkilöitä (kilpailijat, huoltajat, valmentajat, tuomarit, yleisö).

Edit: Avin linjaus 3.12. talkoolaisista Vaatimus koronapassista ei koske tilaisuuden työntekijöitä tai esiintyjiä eikä esimerkiksi tilaisuuden järjestämiseen osallistuvia talkoolaisia. Jos tällainen henkilö siirtyy tehtävänsä päätyttyä seuraamaan tapahtumaa, täytyy häneltä koronapassi tarkastaa kuten muiltakin asiakkailta, jos järjestäjä on ottanut sen käyttöön.


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tänään (22.11.) tekemällään päätöksellä tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa
1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja, tai
2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.
Määräys on voimassa 24.11.–19.12.2021.

Koronapassin käyttö on vaihtoehto alueellisille koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tästä johtuen otamme käyttöön koronapassin kaikilta yli 16-vuotiailta tapahtumaan osallistuvilta henkilöiltä. Tällä tavoin voimme järjestää kilpailut alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kilpailujen terveysturvallisen toteuttamisen varmistamiseksi Rantaperkiön Isku on ollut järjestelyiden osalta yhteydessä sekä Tampereen kaupunkiin että Työväen Urheiluliittoon.

Noudatamme kilpailuissa lisäksi jo tutuksi tulleita ohjeistuksia koskien maskien ja käsidesin käyttöä sekä turhien kokoontumisien välttämistä. Vahva maskisuositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä osallistujia; maski tulee poistaa vain kilpailusuorituksen ja ruokailun yhteydessä.
Kilpailuissa suoritukset on jaettu useisiin blokkeihin, joiden välillä on riittävästi taukoa, samoin pukuhuone- ja lämmittelyputkijärjestelyissä otetaan tilat mahdollisimman väljästi käyttöön. Ethän myöskään osallistu oireisena tapahtumaan!

Miten toimin?
EU:n koronatodistus toimii koronapassina. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina. Jos et käytä Omakantaa, voit saada koronatodistuksen tulostettuna terveydenhuollosta.

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. https://www.kanta.fi/koronapassi

Kilpailupaikan ulko-ovilla ohjataan sisäänpääsy siten, että yli 16-vuotiailta henkilöiltä tarkistetaan koronapassi (sähköinen tai paperiversio) ja henkilöllisyystodistus (henkilö- tai ajokortti, passi, kuvallinen Kela-kortti, opiskelijakortti tai muu luotettava tapa, kuten esim. huoltajan antama suullinen vakuutus alaikäisen henkilöllisyydestä). Ota dokumentit valmiiksi esille, jotta sisääntulo onnistuu mahdollisimman joustavasti! Huomioi myöskin, että koronapassi tarkistetaan aina, kun saavut kisapaikalle ulkotiloista, esim. ruokailusta Pohjois-Hervannan koululta.

Alle 16-vuotiaat pääsevät kilpailupaikalle toisesta sisäänkäynnistä, näin vältämme ruuhkia.

Seuraamme viranomaisohjeistuksia aktiivisesti, ja informoimme osallistujia mahdollisista muutoksista Kisanetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Kiitämme jo etukäteen yhteistyöstänne; näin saamme pitkään odotetun, hienon kilpailutapahtuman järjestymään!

Lisäkysymyksiä? Ota yhteyttä: Aira Ikonen, kilpailujen johtaja puh. 0400-594880, joukkuevoimistelun koordinaattori joukkuevoimistelu@rantaperkionisku.com