Iskun A-pojat Kuortaneella

Isku säilytti b-poolin paikkansa A-poikien SM-sarjassa

”Olen kuullut on kaupunki tuolla”, lauletaan vanhassa slaavilaisessa iskelmässä. Näin ilmeisesti lauloi myös Salon Viestin porukka päättäessään järjestää kotiturnauksensa Kuortaneella, 350 kilometrin päässä kotikunnastaan. 

”Kylmästä lämpimään”, lauletaan tuoreemmassa hittikipaleessa. Näin tuumivat turnauksen järjestäjät sitten Kuortaneella, kun siirsivät pelit viime tipassa alkuperäisestä pelipaikasta (+5 astetta) lämpösempiin halleihin. 

”Tahtoisin selittää..” kuten Pelle Miljoona Moottoritie-laulussaan. Eli Salon Viestin riveihin on koottu A-pojat, jotka asuvat ikäistensä maajoukkueleirityksessä Kuortaneen valmennuskeskuksessa ja käytännössä samalla porukalla pelaavat miesten ykkössarjaa Murikat-nimellä. Kylmyys-asian selittää alkuperäisen pelihallin rikkoutunut lämpöputki. 

Jotta tarina ei mene ihan mikkohannulaksi, niin asiaan. Kuortaneen urheiluopistolla pelattiin 27.11.-21 Salon Viestin isännöimä A-poikien b-poolin turnaus. Isku oli edellisturnauksen voitollaan noussut tälle tasolle, Viesti oli puolestaan tiputtanut itsensä tähän pooliin. Lisäksi mukana Nurmon Jymy sekä Puijo Wolley. Isäntäjoukkuetta lukuun ottamatta kaikki joukkueet kärsivät samana päivänä pelatuista miesten ykkössarjan peleistä, kokoonpanoihin oli jouduttu tekemään enempi tai vähempi kompromisseja. 

Isku aloitti Viestiä vastaan. Erä meni pitkälti Iskun lievässä hallinnassa kotijoukkueen tehdessä näyttäviä hyökkäysvirheitä. Viesti nosti itsensä sitten 21-21 tilanteeseen ja sai syöttöruutuun Nooa Marttilan, jonka pommien avulla erä Viestille 25-21. Toinen erä oli keskivaiheillaan selvästi Viestin hallintaa, mutta Isku nousi ehjällä ja virheettömällä pelillä tasatilanteeseen 23-23. Rinta rinnan edettiin, Iskulla oli yksi eräpallokin, mutta lopulta erä Viestille 29-27, ja peli 2-0. Isku siis haastoi ennakkosuosikin varsin tiukasti, mutta eväät eivät riittäneet ratkaisupalloissa voittoon asti. Haasto oli kuitenkin hyvä, huomioiden että Viesti antoi päivän kahdelle muulle vastustajalleen yhteensä neljässä erässä vain 33 (!) pistettä. 

Näillä perusteilla luulisi, että Isku on hyvä joukkue. Porukka kuitenkin jäätyi täysin siirtyessään pakkasessa puoli kilometriä isosta hallista pienempään luolaan. Isku-Nurmo 0-2 (14-25, 19-25). Nurmo oli hyvä, Isku oli huono. Eikä siitä sen enempää. 

Viimeisen pelin vastustaja PuWo oli eniten karsinut joukkuettaan ykkössarjapelin vuoksi. Sääli, ei ole tämän tason pooliturnaukselle eduksi että joukkue tulee/joutuu tulemaan näin vajaamiehisenä turnaukseen. Ensimmäisessä erässä Isku leikitteli itselleen tappion. Pienen terästäytymisen jälkeen peli sitten Iskulle 2-1 (24-26, 25-13, 15-9). 

Iskun kirkkaimpana tähtenä turnauksessa loisti joukkueessa debytoinut Aleksi ”Boris” Savolainen, joka päivän aikana hakkuroi 27 pistettä varsin vähillä virheillä. Iskun rosterin likaisesta tusinasta kaikilla muillakin oli päivän aikana omat hetkensä, mutta taso ailahteli monilla liikaa. 

Turnauksen ykkönen ja kakkonen, Viesti ja Nurmo nousivat a-pooliin. PuWo jumbona tipahti c-pooliin. Isku jatkaa b-poolissa, jonne 18.12. seuraksi tulevat naapuri Lempo, JyLe ja KaPo. Vastus on edelleen kovaa, niin kuin pitääkin!

Teksti ja kuva: VL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *