A-pojat a-pooliin a-luokan esityksellä! 

Iskun a-pojat voittivat SM-sarjan b-poolin turnauksen Lempäälässä 18.12.-21.

Junnuturnauksissa lähimmän vierasjoukkueen asema on monella tapa hyvä. Ei tarvitse järjestellä turnausta, matka on usein lyhyt, ja pelirytmi on optimaalinen (3 peliä ja aina yhden pelin tauko välissä). Nyt kun Isku ”matkusti” vierasturnaukseen rajan taakse Lempäälään, matka oli monilla pojilla lyhyempi kuin mihinkään kotisalille. Passi piti toki olla mukana, mutta hammasharjaa ei tarvittu. 

Isku käytti nämä optimaaliset olosuhteet hienosti hyväkseen. A-poikien b-poolin turnauksessa Sääksjärven koululla Iskua vastaan kisasivat isäntä Lempo, JyLe Jyväskylästä ja KaPo Karkkilasta. Aloituspeli Lempo-Isku. Isku pelasi about parhaan pelinsä junnumuistiin. Valmennuksen ohjeiden mukaan suunnatut syötöt ja ”pienten poikien” hieno vastaanotto- ja puolustuspeli mahdollistivat sen, että ”isot pojat” pääsivät mälläämään: Maestro-Aaro levitti peliä monipuolisesti, A”B” Savolainen löi virheettömän hakkuripelin, Antti ja Eetu dominoivat keskikaistan. Lempo jäi syöttö- ja muussakin pelissään täysin telineisiin ja peli Iskulle 0-2 (14-25, 16-25). 

Toinen peli KaPoa vastaan. Isku ei nyt sulanut eikä jäätynyt vaan jatkoi samaan tyyliin. KaPolla oli miehistövajetta, Isku ei tätä säälinyt vaan murjoi taululle lukemat 2-0 (25-10, 25-9). 

Kolmas peli JyLeä vastaan oli taulukon kannalta merkityksetön, koska JyLenkin voitettua kaksi ensimmäistä peliään molemmat olivat jo varmistaneet nousun a-pooliin. Niinpä molemmilla joukkueilla penkki sai peliaikaa. JyLellä oli kapeampi rosteri, ja se ”joutui” jättämään kentälle muutaman runkopelaajan. Isku jätti isot pojat sivuun ja pelasi pitkälti b-ikäisten porukalla. Mutta taso ei laskenut b-tasolle. Pikku alkujännityksestä huolimatta pojat pelasivat ennakkoluulottomasti koko rosterin voimin ja näyttivät että isoilla pojilla ei ole löysäilyn varaa, jos haluavat pelipaikkansa pitää. Pelaaminen oli niin mukavaa, että eka erä mentiin pitemmän kaavan mukaan, mutta lopulta Iskulle voitto 2-0 (30-28, 25-18). 

Iskun pojille on vuosien varrella tullut niin monta sulamista ja kitkerää tappiota, että nyt kannattaa hehkuttaa ja nauttia kun siihen on aihetta. Päivä vietiin kotiin kuitenkin ”6-0 -lukemin”! Arkeen palataan harkkasalilla, ei toki tällä porukalla koska tämän joukkueen jäsenet treenaavat neljässä eri joukkueessa. Mutta tällä kokoonpanolla palataan asiaan 29.1.-22 A-poikien a-poolin turnauksen merkeissä, näillä näkymin Jyväskylässä!

Teksti ja kuva: VL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *