A-pojat kotivoitoilla finaaliturnaukseen!

Koivistonkylän Tredulla välieräturnaus 2.4.2022, Isku voittoon!

Torppari Aukusti Koivisto lunasti torppansa itsenäiseksi 1920-luvulla silloisen Messukylän, nykyisen Tampereen alueella. Samoihin aikoihin tässä Aukusti Koiviston mukaan nimetyssä kylässä alkoi vilkas tonttien lohkominen ja rakentaminen. Tuskin tiesi Aukusti tuolloin, että 2.4.2022 Koivistonkylässä sijaitsee arvostettu ammattiopisto Tredu, jonka tiloissa pelataan lentopallon A-poikien SM-sarjan välieräturnaus Rantaperkiön Iskun isännöimänä. 

Näin kuitenkin tapahtui, A-poikien SM-finaaliturnaukseen pääsyä tavoittelivat Iskun lisäksi Nurmon Jymy, Kyyjärven Kyky, ja PuMa Helsingistä. Edellisestä A-poikien turnauksesta oli koronataukojen ym. vuoksi aikaa noin neljä kuukautta. Iskun tämän päivän A-poikajoukkue harjoitteli yhdessä ensi kertaa edellisiltana. Iskun ykköshakkuri oli määrätty pysymään armeijan harmaissa katse suunnattuna tiukasti kohti itää. Ykköskeskari näytti peukkua kentän laidalla, valitettavasti peukalo oli kipsissä. Onneksi laadukasta rosteria riittää, kolme A-ikäistä ja B-ikäiset olivat paikalla muodostamassa Iskun tusinan.  

Avausottelu Isku-PuMa. Luonnollista alkujännitystä, erä tasaisena reiluun puoleen väliin saakka. Sitten piste pisteeltä Isku näytti voimansa, 25-21. Toinen erä reilummin Iskun hallinnassa, 25-14 ja avausvoitto Iskulle 2-0. 

Pari peliä välissä, ja sitten Iskulla vastassa Kyky. Ensimmäinen erä iisisti kotiin 25-18. Liekö Iskun miesten ykkösvalmentajan ja muiden silmäätekevien läsnäolo vai jokin muu syy, mutta nähtiin turnauksen ”pakollinen” sulaminen, joka johti 22-25 erätappioon. Kolmanteen erään asianmukainen terästäytyminen, 15-12, ja pelistä 2-1 voitto.

Turnauksen kahdelle parhaalle oli luvassa paikka finaaliturnaukseen. Tämä oli jo ratkennut ennen viimeistä ottelua, Isku ja Nurmo olivat molemmat paikkansa varmistaneet. Isku laittoi päivän aikana enempi levänneet kehiin. Tällä porukalla tiukka taistelu, mutta 22-25 erätappio. Toisessa erässä Nurmo peluutti penkkiään. Ei mitään saumaa, Iskulle 25-16. Kolmanteen erään Nurmo pisti vielä parhaat munansa samaan koriin, Isku jatkoi samalla hyvin tsempanneella rosterillaan, joka lopulta vei erän 15-9, peli Iskulle 2-1 ja koko turnauksen voitto puhtaalla pelillä! 

Iskulla on laaja pelaajarinki, eikä tänään heikkoja lenkkejä ollut. Ensimmäisessä pelissä Lepola oli kentän paras. Iskun toisessa pelissä liekehtivät Bär ja Kokki. Nurmoa vastaan koko nuori joukkue suoritti hienosti, erityisesti huomiota kiinnittivät Niemen pirteät suoritukset sekä Lassilan ennakkoluulottomat esitykset, erityisesti syöttöruudussa. Lyöjien onnistumisen edellytys on nostojen jälkeen passarien toiminta, turnauksen paras passari oli taas Pihlajamäki. Kriittisillä hetkillä kapteeni Ahonen nousi usein esiin syötöillään ja keskihyökkäyksillään. 

A-poikien 8 joukkueen finaaliturnaukseen lähtevät ennakkosuosikkeina nuorten maajoukkue- ja miesten liigapelaajia vilisevät Salon Viesti (=Kuortaneen valmennuskeskus) ja Alahärmän Kisa. Sitten onkin tasaisempi massa, jossa Isku on mukana. Turnaus pelataan -kyllä- vappuviikonloppuna, paikka on vielä avoin. Hauskaa vappua jo kaikille! 

Teksti VL

Kuvat TN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *