A-pojat saatiin järjestykseen Tampereella, finaalissa kaksi voittajaa!

A-poikien (-02 syntyneet ja nuoremmat) SM-sarjan finaaliturnaus pelattiin Tampereella vappuviikonloppuna -22, Rantaperkiön Iskun järjestämänä. Korona rikkoi kautta vielä niin, että yksi pooliturnaus jäi välistä, mutta kauden 8 parasta joukkuetta saatiin kauden mittaan seulottua finaaleihin.

Alkulohkojen jälkeen sijoista 5-8 kamppailivat JyLe, Lempo, OsVa ja VaLePa. Hienoa sunnuntaiaamun tsemppiä, pari kolmieräistäkin peliä ja taustajoukkojen ämpäri-kannustusta nähtiin, vaikka mukana oli mitalipeleistä pudonneita, puolipettyneitä joukkueita. Lopulta sijoitukset JyLe 5, OsVa 6, Lempo 7, VaLePa 8. 

Välierissä Isku nuiji Nurmon Jymyn tylysti 2-0 (25-13, 25-13). Salon Viesti oli vielä tylympi PuWoa kohtaan, 2-0 (25-6, 25-6). Pronssipeli oli odotetusti tiukka ja päätyi kolmanteen erään, lopulta PuWo vei pronssimitalit Kuopioon 2-1 (18-25, 25-23, 15-7). Kroonisesti kirvelevä nelossija tällä kertaa Nurmolle.

Finaalissa asetelma oli selvä. Mega-ennakkosuosikki Salon Viesti, jonka riveihin oli kerääntynyt Kuortaneella treenaava nuorten maajoukkue- + ykkössarjaa pelaava rinki, vahvistettuna miesten maajoukkuerinkiin valitulla liigapelaajalla. Altavastaajana kauden mittaan otteitaan parantanut Rantaperkiön Isku, jonka päävalmentajan pää kynittiin jo ennen finaalia, joukkueen menestys oli jo tässä vaiheessa ylittänyt odotukset. Vaarana oli finaalitunnelman lässähtäminen Viestin ylivoimaan. 

Ei lässähtänyt. Isku lähti peliin ennakkoluulottomasti, ja omalla hyvyydellään pisti Viestin todelliseen pinteeseen. Kaukajärven vapaa-aikatalolla kotiyleisö kannusti suorastaan hurmiossa ja sai aikaan loistavan tunnelman. Taisipa neutraalimpienkin katsojien sympatiat kertyä varsin äänekkäästi kotijoukkueelle, kun Iskun pojat taistelivat sisukkaasti kuten pienen gallialaiskylä ammattilaislegioonaa vastaan. Finaali sai arvoisensa tunnelman! 

Parempi kuitenkin voitti. Isku otti ensimmäisessä erässä pari eräpalloakin, mutta erä kääntyi lopulta Viestille. Toistakin erää mentiin enimmäkseen Iskun johdossa. Pelimiesten palloilla (yli 20:n pisteet) Viesti kuitenkin käänsi tämänkin erän itselleen. Finaalin voitto Viestille lukemin 2-0 (26-24, 25-22). Peli oli tiukkaa, mutta reilun urheiluhengen mukaista molemmin puolin. Viestin voiton taustalla oli ansiokas skouttaus, jonka perusteella Iskun hyökkäyksille rakennettiin torjuntamuuri. Ja ennen kaikkea se, että ratkaisevissa paikoissa Viestin passit löysivät enempi ja enempi Luka Marttilan lyöntikäteen, jonka jälki oli tuhoisaa. 

Finaalista poistui kuitenkin kaksi tyytyväistä joukkuetta. Iskun A-pojat saavuttivat maksiminsa. Joukkue pelasi finaaliviikonlopun pääosin samalla kokoonpanolla, ja kaikille tuli hienosti onnistumisia. Pihlajamäki (p) on joukkueen pelin sielu tarkoilla passeillaan. Kapteeni Ahonen (k) luo nuoreen porukkaan vakautta ja pilkettä silmään. Bär (yp) valittiin Iskun parhaaksi finaaliturnauksessa, hienoa työtä syöttöruudussa, taka- ja etukentällä. Takakenttäspesialisti Lepola (yp) teki nyt joukkueen isoimmat tehopisteet viikonlopun aikana. Hakkuri B.Fiykov lähti liekehtimään finaalipelissä lyönneillään ja etenkin syötöillään. Turnauksen All Stars-kokoonpanoon valittiin Taponen (k) ja Sarajärvi (l), tämä kertoo heidän tasostaan. Penkiltä pystyttiin nostamaan täsmävaihtoihin tarvittaessa joku porukasta Mattsson-Panu-Niemi-Kokki-Lassila-H.Fiykov-Mäenpää-Sairo-Heikkiniemi. Se oli Iskun Joukkue, joka voitti hopeaa. Valmennustiimi pv Sarajärven johdolla sai hienon jatkeen viikko sitten luotsaamalleen B-poikien hopeamitalille. 

Finaaliturnauksen 4 parasta siis 1.Viesti 2.Isku 3.PuWo 4.Nurmo. All Starsin pelaajat tulevat finaalijoukkueista; Viestistä Väänänen (p), Tikkala (h), Haapaniemi (k), N.Marttila (yp), L.Marttila (yp), ja Iskusta Taponen (k) sekä Sarajärvi (l). 

Turnauksen kuvasatoa, pääosin by Pertti Flinck, löytyy Iskun ja Lentopalloliiton nettisivuilta. Pelien videotallenteet näkee Youtubesta Tornepalin kautta. 

Iskun talkooporukka mahdollisti hyvän turnauksen, hieno päätös lentiskaudelle! Pelaajat ja valmentajat ansaitsevat pikku levon, ja sitten uutta kautta kohti! 

Teksti: VL