Iskulla pitkä matka, lyhyt peli

Oulun Kisko isännöi Iskua 23.10.-22 miesten ykkössarjan pelissä. Iskulla oli tätä ennen takanaan yksi peli (vierasvoitto Nurmosta), Kisko puolestaan oli ehtinyt pelata jo neljä ottelua; kaksi voittoa ja kaksi tappiota, molemmat häviöt sarjakärki Lempoa vastaan. 

Kisko – Isku 3-0 (25-20, 25-21, 25-16). 

Valmentaja Kosonen laittoi avaukseen seitsikon Strengell (p), Friberg (h), Taponen (kt), Ahonen (kt), Bär (yp), Fiykov (yp), Sarajärvi (l). Erän alku oli tasaista, mutta kymmenen pisteen tienoilla Kisko alkoi repiä eroa paremmilla syötöillään ja tehokkaammilla hyökkäyksillään. Tilanne oli kotijoukkueelle jo 24-15, kun Isku pääsi vaihdosta tulleen Panun syöttövuorolla kaunistelemaan erän loppulukemia viiden pisteen verran. 

Pelin kuluessa myös Lepola ja Enqvist pääsivät yleispelaajan tontille ja Heikkiniemi passaaamaan, mutta pelin kääntäjää ei löytynyt. Toisen erän puolivälissä Isku käväisi johdossa, mutta kun päästiin 20 pisteen tuntumaan niin kokeneempi kotijoukkue väänsi tarvittavat pisteet itselleen. Pitkä erätauko ei muuttanut voimasuhteita, kolmas erä repesi jo alkuvaiheessa oululaisille Kososen aikaisista aikalisistä huolimatta. 

Isku ei saanut avaussyöttöjä vieraassa salissa kulkemaan. 15 syöttövirhettä vs. 1 ässä on saldo, jonka varaan on huono lähteä menestystä hakemaan. Verkolla Iskun keskihyökkäykset ei napsuneet oikein kohdilleen tai jäivät vastustajan torjuntaan, eikä laidoistakaan nyt riittävästi tehoja löytynyt. Kisko oli joka osa-alueella sen verran tehokkaampi, että voittajasta ei polemiikkia loppuvihellyksen jälkeen jäänyt. Vielä kun pitkällä ja pimeällä kotitaipaleella bussi hiipui kesken matkan, niin seuraavasta, kahden viikon kuluttua odottavasta Oulun reissusta on lupa odottaa kaikin puolin parempaa. 

Iskun parhaana palkittiin 13 pistettä merkkauttanut hakkuri Petteri Friberg, kotijoukkueesta tittelin sai nuori passari Eeli Kuukasjärvi. 

Seuraavaksi Isku pääsee ensimmäisen kerran kotisaliinsa, kun Etta saapuu Pyynikille su 30.10. klo 17.00. Tervetuloa seuraamaan kotiavausta paikan päälle!