Iskulle hieno voitto kotiavauksessa!

Miesten ykkössarjassa Isku ja Oulun Etta pelaavat samankaltaisella pelaajaprofiililla. Molemmat ajavat miesten peleihin sisään uutta sukupolvea. Tänä viikonloppuna meneillään oleva nuorten maajoukkueturnaus vei maatamme edustamaan Iskulta Fiykovin ja Panun. Rosterinsa laajuuteen nähden Etta kärsi vielä suuremman menetyksen, kun jo Savo Volleyn kirjoissa oleva, mutta tämän kauden vielä Ettaa edustava Aleksi Hänninen oli myös maajoukkuetehtävissä. 

30.10.-22 pelattiin Iskun kauden kotiavaus. Isku – Etta 3-0 (25-19, 25-12, 25-17). 

Isku näytti heti pelin alussa Ettalle missä Pyynikillä on kaapin paikka. Henri Strengellin mm. viisi ässää sisältäneen syöttövuoron jälkeen taululla oli lukemat 8-0. Etta ei tästä saanut rivejään järjestykseen. Tilanteessa 18-12 Iskun valmentaja Kososen piti vielä aikalisällä muistuttaa että pelata kuitenkin pitää. Tätä toteltiin, eikä erävoitosta lopulta taistelua syntynyt. 

Etta vei toisen erän ensimmäisen pisteen. Tämä olikin ainoa kerta, kun vierasjoukkue oli johdossa pelin aikana. Isku piti pelinsä ehjänä oululaisten tehtaillessa runsaasti hyökkäys- ym. virheitä. Sama tahti jatkui kolmannessa erässä, joka alkoi tasaisissa merkeissä, mutta pikkuhiljaa kääntyi Iskun selvään komentoon. 

Isku aloitti pelin kokoonpanolla p Strengell, h Friberg, kt:t Taponen ja Ahonen, yp:t Bär ja Enqvist sekä liberona Lehtosalo. Voittavaa kokoonpanoa ei ollut syytä vaihtaa, paria täsmäkäväisyä lukuun ottamatta. Koko joukkue palasi ehjän pelin, mutta joukkueen tukipilarina toimi jälleen Petteri Friberg, joka Strengellin passitarjoiluista ja syötöillään moukutti tehot 15 (+10). Ettalle eniten pisteitä (12) teki Veeti Parkkinen, mutta virheitä tuli hänelle, kuten koko vierasjoukkueelle runsaasti isäntiä enemmän. 

Iskun valmentaja Heikki Kosonen oli ylpeä joukkueensa esityksestä. ”Kotiavauksen paineet eivät näkyneet, olimme parempia pelin joka osa-alueella. Hyvin suunnatut syötöt hajottivat vastustajan peliä sen verran, että saatiin rakennettua hyvä torjunta ja pakotettiin vieraat virheisiin.” 

Seuraavaksi Isku pelaa jälleen pari vieraspeliä, ja Pyynikille palataan 20.11.-22.