Isku väänsi 3-2 voiton Ettasta Oulussa!

Iskun selkeä tavoite kauden toiselle Oulun reissulle oli selvä. Siinä täytyy olla jotakin parempaa kuin edellisessä reissussa, jota isännöi tuolloin Kisko. Silloin tuli turpiin 3-0 huonolla pelillä, ja bussi hajosi pitkällä ja pimeällä kotimatkalla. 

5.11.-22 miesten ykkössarjaa: Lentopalloseura Etta – Isku 2-3 (25-20, 22-25, 25-22, 22-25, 13-15). 

Kuten tuloksesta näkee, paljon parempaa oli nyt Oulun tuliaisina, ja porukka oli takaisin kotonakin jo ennen puolta yötä. Matka alkoi jo edellisenä aamuna kohti Kuopiota, jossa Isku kävi nappaamassa A-poikien turnausvoiton. Yli-ikäisetkin olivat tuolla mukana kannustamassa, ja porukka jatkoi kohti Oulua. 

Iskun avauskokoonpano oli sama, millä Etta voitettiin kotona viikko sitten; p Strengell, h Friberg, kt:t Taponen ja Ahonen, yp:t Bär ja Enqvist sekä liberona Lehtosalo. 

Ensimmäisessä erässä pisteet tehtiin (tai saatiin) puolin ja toisin enimmäkseen vastustajan virheillä. Iskun hyvä johtoasema suli lopulta oululaisten erävoitoksi. Jatkossa molemmat joukkueet saivat koneensa paremmin käyntiin ja pisteet tehtiin enempi omilla suorituksilla. Peli ailahteli tasaiseen tahtiin, mutta lopulta Iskun suoritukset riittivät kääntämään trillerin vierasvoitoksi. Viidennen erän lopussa Etta ruokki jatkuvasti 23 pistettä tehtaillutta hakkuriansa Veeti Parkkista, vaihtelevalla menestyksellä, mutta Isku piti pintansa ja lopulta Iskun Eetu Ahonen löi viimeisen pallon keskeltä kenttään. 

Petteri Friberg, joka ei pelannut edellispäivänä A-poikien peleissä, teki tilastoihin komeat 20 pistettä. Ehjimmät teholukemat tulivat kuitenkin tässä pelissä Iskun keskikaistalta. Ettan aloitussyötöt pysyivät vaikeusasteeltaan varsin kohtuullisina, Iskun laituri-libero -osasto nosti ne Strengellin sormiin ja niinpä keskarit Taponen (14/+11) ja Ahonen (12/+12) saivat tehtailla tilastoihin kauniit lukemat. 

Valmentaja Heikki Kosonen kommentoi pelin jälkeen: ” Todella tärkeä voitto ja kaksi pistettä. Voitto ei tullut helpolla, mutta periksi ei annettu missään vaiheessa. Kolmannen erän karkaaminen harmitti ja neljäs alkoi vastustajan viedessä alkua, mutta hienosti nuori joukkue kokosi itsensä vaikeasta tilanteesta. Viidettä erää mentiin tasaisesti, mutta lopussa repäistiin tarvittava ero. Henkisesti vahva esitys ja tärkeä voitto vaikeiden hetkien jälkeen. Pelillisesti jäi paljon parannettavaa, mutta pelin kehittämiseksi nämä pojat ovat valmiita tekemään töitä.”

Iskulla on nyt neljästä ensimmäisestä pelistä komeat kolme voittoa. Seuraavaksi pelataan kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikallisottelu, kun Isku matkaa Pälkäneen Lukon vieraaksi. Ottelu pelataan Kostia-areenalla 13.11. klo 16.00.