Lukko lujempi paikallisväännössä

Ennakkotuntuma oli, että kauden ensimmäisestä Pirkanmaan paikalliskamppailusta tulee tasainen. Näin kävikin. 

13.11.-22 miesten ykkössarjan Isänpäivän ottelu Pälkäneen Lukko – Isku 3-1 (27-25, 21-25, 25-21, 25-23). 

Eli Lukko sai tasaisessa pelissä vain neljä pistettä enemmän kuin Isku. Myös ottelun tarkemmissa tilastoissa vaakakupit pelin eri osa-alueilla olivat aika lailla tasapainossa. Pieni ero oli syöttö-vastaanotossa Lukon hyväksi, sen siivittämänä kaikki sarjapisteet jäivät Pälkäneelle. 

Iskun avauskokooonpano: Strengell (p), Friberg (h), Bär (yp), Enqvist (yp), Taponen (kt), Kokki (kt, Sarajärvi (l). Lukolla Puolakka (p), Ruohola (h), Kuusela (yp), Tikkala (yp), Köykkä (kt), Halttula (kt), Help (l). 

Ensimmäistä erää vei pitkälti Isku, 14-19 johtoasemaan saakka. Sitten Lukko otti piste pisteeltä kiinni ja vei lopulta erän jatkopalloilla. Toiseen erään Isku paransi syöttö-vastaanotto -peliään ja hallitsi erää muutaman pisteen erolla, tällä kertaa erän loppuun asti. 

Pelissä nähtiin monia pitkiä palloralleja, puolin ja toisin pisteiden eteen piti ajoittain tehdä iso työ. Vili-Valtteri Helpin liberoinnin johdattamana Lukon kenttä nosti ja puolusti palloja hienosti peliin. Kolmas erä oli alusta loppuun hienokseltaan Lukon hallintaa. Neljäs erä oli kaksijakoinen. Isku johti erää 12-12 tilanteeseen saakka, mutta sen jälkeen johtajan keltainen paita siirtyi kotijoukkueelle eikä se siitä enää luopunut. 

Molemmat liberot, Iskun Sarajärvi ja Lukon Help pelasivat hyvin. Lukon yleispelaajaosasto oli vahva Teemu Kuuselan ja Jere Tikkalan muodossa. Keskeltä tehoili eniten Iskun Taponen. Iskun hyökkäyksen selkäranka oli taas kerran Petteri Friberg, joka palkittiin joukkueensa parhaana. Lukolta palkinnon pokkasi ennakkoluulottomasti hakkuroinut Aarni Ruohola, joka on iältään vielä nuorempi kuin yksikään pelaaja Iskun nuorekkaasta porukasta. 

Iskun päävalmentaja Heikki Kosonen suhtautui tappioon tyynesti. ”Numerot eivät valehtele, Lukko oli just tämän verran parempi. Meillä on nuori joukkue, jolla on pelissä aina hyviä ja huonoja vaiheita. Nyt oli huonoja vaiheita vähän liikaa. Kaikki yrittivät kuitenkin parhaansa, eikä ketään ole aihetta alkaa soimaamaan. Lukko puolusti hyvin ja ansaitsi voiton tänään.”

Seuraavaksi Isku pääsee jälleen koti-Pyynikin parketille, kun vieraaksi saapuu sunnuntaina 20.11.-22 Karhulan Veikot.