Iskulle kotitappio kokenutta Karhulaa vastaan

Karhulan Veikot (KaVe) marssitti Pyynikille kasapäin liiga- ym. kovien pelien kokemusta omaavan porukan. Alkukauden pikku kompuroinneista eheytynyt joukkue tuli 20.11.-22 mittaamaan Rantaperkiön tulevaisuuden toivojen tason. 

Isku – KaVe  0-3 (23-25, 16-25, 23-25). 

Iskun avaus: Strengell (p), Friberg (h), Taponen, Ahonen (kt:t), Bär, Lepola (yp:t), Lehtosalo (l). Joukkuetta koko alkukauden kannatellut Friberg joutui jättämään pelin kesken heti alkuvaiheessa alavartalo-ongelman vuoksi. Hänen tilalleen vaihtonurkkauksesta parrasvaloihin nousi ennakkoluulottomasti esiintynyt Ville Haapakoski. Kolmannessa erässä Lepolan korvasi Enqvist. 

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti, ja lopussa Isku nykäisi jo 23-21 johdon. Kovien syöttöjen avittamana KaVe nousi rinnalle ja ohi. Toinen erä oli selvästi vieraiden heiniä. Kolmas erä oli taasen tasainen. 22-22 tilanteessa KaVe kuitenkin taas osoitti mikä on kovuuden ja kokemuksen merkitys. Kun uskaltaa pelata loppuun asti, tiukasta tilanteesta huolimatta omalla tasollaan niin se palkitaan. 

Isku oli syöttö-vastaanottopelissä hyvin mukana, vastaanoton taso oli jopa parempi kuin vastustajalla. Ero tuli siinä, miten hyökkäyksiä päätettiin, KaVe oli tässä paljon tehokkaampi. Edelleen liigatasoa olevan yleispelaaja Atte Kyrölän johdolla nelospaikan viistohyökkäykset painuivat Iskun kenttään tai puolustuksesta katsomoon. Biitsimestari Santeri Siren ei tässä paljoa jäänyt jälkeen, ja tukea tuli myös keskeltä ja hakkurin paikalta. 

Myös puolustuksessa Karhulan Veikot oli edellä. Pitkissä palloralleissa Isku sai hyvin torjuttua lukuisia KaVen hyökkäyksiä, mutta vieraiden hyvin sijoittunut varmistus toimi, ja he saivat rakennettua uuden hyökkäyspaikan kerta kerran jälkeen. 

Iskun hyökkäyksissä Antti Taponen sai paljon ruokaa keskiverkolle ja tekikin joukkueen korkeimman pistemäärän (12/+6). Laitahyökkäysten tehot eivät kuitenkaan tänään riittävästi horjuttaneet kovaa vastustajaa. Pelirutiinin kehittämiseen Iskun nuorukaisilla on kuitenkin vielä aikaa. Ainakin jos vertailuun otetaan KaVen peliä passarina pyörittänyt Matti Palonen. Hän pelasi SM-liigaa Isku-Volleyn riveissä jo kaudella 2000-2001. Tänään pelivastuussa olleista Iskun pelaajista yksikään ei ollut syntynyt vielä tuolloin..

Kolmannen erän kiivailla loppuhetkillä tuomarilta keltaisen ”syntymäpäiväkortin” saanut Iskun päävalmentaja Kosonen kaipasi pelaajiltaan uskallusta ja kovuutta suorituksiin myöskin erien ratkaisupalloissa. Sen lisäksi hän korosti jokaisen yksittäisen suorituksen merkitystä ja totesi vastustajan tehneen tänään peruskosketukset laadukkaammin ja olleen senkin vuoksi muutaman pisteen edellä joka erässä. ”Näissä kovissa peleissä suorituksia oppii tekemään painetilanteessa, oikotietä menestykseen ei ole.”

Tällä hetkellä kuudentena sarjataulukossa majaileva Isku kohtaa seuraavaksi jälleen junioripitoisen porukan, kun Murikat -nimellä pelaava Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue isännöi Iskua 27.11.-22 Kuortaneella.