Iskulla ikäviä vieraita idästä

Isku lähti kauden kolmannessa kotipelissään 4.12.-22 haastamaan sarjan kärkikahinoissa viihtyvää East Volleytä (Savonlinna). 

Isku – East Volley  0-3 (20-25, 17-25, 20-25). 

Iskun avauskuusikko: Strengell, Friberg, Taponen, Ahonen, Bär, Lepola. Liberona aloitti Lehtosalo, jonka pelin kuluessa korvasi Sarajärvi. Kolmanteen erään keskipelaajaksi Ahosen tilalle Kokki. 

Kaikkien erien kulku noudatti kaavaa, joka on tuttu juttu aina kun vastustaja on piirun verran parempi. Erän puolivälin paikkeille mennään tasavahvasti, mutta sitten parempi joukkue alkaa tekemään pesäeroa niin, että erän lopussa ei todellista taistelua erävoitosta synny. 

Iskulla oli hyvät jaksonsa, ja suorituksissa usein hyvää ideaa. Suoritusten laatutakuu ei kuitenkaan pitänyt, pakottamattomia virheitä tuli ajoittain liikaa ja vastustajan hyviin jaksoihin ei sitten pystytty vastaamaan. Ulkopelillisissä asioissa merkille pantavaa oli joukkueiden ero äänen käytössä. East Volleyn kenttäkuusikko piti tuplasti enemmän meteliä kuin Iskun joukkue ja kotiyleisö yhteensä. Toki heillä oli enemmän juhlan aiheitakin, mutta vieraiden elekielestä kuvastui, että heidän ydinporukkansa on pitkään tahkonnut yhdessä kovia pelejä. 

Iskun päävalmentaja Heikki Kosonen näki valmentaja Olli Kattilakosken tilastoissa selkeät pointit. Syöttö-vastaanottopelissä pärjättiin pääosin hyvin. Ja silloin kun passari sai pallon hyvin hyppysiinsä, hyökkäysteho oli hyvä. Mutta kun pallo ei kunnolla noussut, oltiin vaikeuksissa, ison passin tehotappajaa ei (nelos)laidasta tänään löytynyt. 

Vieraiden aloitussyöttöjen kohteena ollut yleispelaaja Lasse Lepola selvisi urakastaan hyvin ja palkittiin Iskun parhaana. Tapojensa vastaisesti Lepola viihtyi myös syöttöruudussa poikkeuksellisen paljon, tuossa rotaatiossa Iskun verkkopeli oli vahvaa ja pisteitä tipahteli. Keskipelaaja Antti Taposen pistesaldo oli 10 (+7). Varsin hyvä, huomioiden että East Volley torjui hänen keskihyökkäyksiään usein kahdella, joskus jopa kolmella torjujalla. Vieraiden parhaana palkittiin passari Henry Helkala. 

Seuraavaksi Isku matkustaa 10.12.-22 naapuri Lempäälään, kiusaamaan sarjajohtaja Lempo-Volleytä, kunhan Lempo saa ensin verryteltyä Suomen Cupin pelinsä pois alta.