Sarjakärki tiukoilla

Isku lähti ennakkoluulottomasti haastamaan sarjakärki Lempo-Volleyn Hakkarin liikuntahalliin, mutta lopuksi kokemus teki tehtävänsä.

Lempo – Isku 3-1 (21-25, 25-22, 25-18, 25-22)

Iskun avauskuusikko erosi hieman tavanomaisesta: Strengell, Taponen, Ahonen ja Bär lähtivät tutuilta pelipaikoiltansa, Friberg aloitti toisena yleispelaajana ja vapautti näin Haapakosken jatkamaan hakkurin paikalla.

Isku sai lentävän lähdon otteluun voittaen ensimmäisen erän lukemin 21-25. Ennakkoluuloton asenne Iskun puolelta kantoi hedelmää ja erässä nähtiin näyttäviä torjuntoja ja hakupalloja molemmin puolin. Erä sai hienon päätöksen, kun passari Strengell nappasi 1vs1 torjunnan hiljentäen Hakkarin.

Toinen erä käynnistyi myös Iskun tahdissa. Erä menikin mukavasti Iskun johdossa tilanteeseen 9-15 asti. Lempolla oli kuitenkin sanansa sanottavana. Kokemus alkoi puhumaan Rumpusen tultua kentälle. Lempo nousi pisteissä Iskun rinnalle ja ohi. Erä Lempolle lukemin 25-22.

Kolmas erä oli Lempon heiniä. Lempo jatkoi siihen mihin toisessa erässä jäi ja voitti erän nimiinsä 25-18.

Lähes koko ottelun samalla kokoonpanolla pelannut Isku vaihtoi neljänteen erään keskitorjuja Kokin joka aiheutti päänvaivaa Lempon vastaanottajille kolmannessa erässä. Iskun peli-ilme palasi kahteen aikaisempaan erään neljännessä. Hyviä puolustuksia ja torjuntoja nähtiin sekä pitkä syöttöputki Taposen toimesta. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt, neljäs erä ja ottelu Lempolle lukemin 3-1.

Isku pelasi ottelussa ennakkoluulottomasti ja pisti suvereenissa sarjakärjessä olevan Lempon ahtaalle. Iskun parhaana palkittiin hakkuri Haapakoski, joka niitti itselleen mukavat lukemat 20/+16. Suoritus oli niin vakuuttava, että mies napattiin samantien Aamulehden haastatteluun.

Kalenterivuoden viimeinen ottelu pelataan Pyynikillä sunnuntaina 18.12 klo 18. Vierasjoukkue saapuu tunnetusta lentopallokaupungista Pielavedeltä.

Iskun tilastot:
Ässät/Syöttövirheet: 6-12
Vastaanotto%: 59%
Hyökkäys: 40%
Torjunnat: 8

Kuva: Pertti Flinck