Isku pelasi itselleen joululahjan

18.12.2022 pelattiin ottelu, jota koko urheileva maailma seurasi. Rantaperkiön Isku kohtasi kotisalissaan Pielaveden Sammon.
Näillä kahdella asialla ei välttämättä ole mitään tekemistä keskenään, mutta joka tapauksessa Isku lähti syyskauden viimeiseen peliinsä tavoitteenaan katkaista viiden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki.

Isku – Sampo 3-1 (16-25, 25-16, 25-16, 25-22).

Isku lähti otteluun avauksella Strengell, Haapakoski, Taponen, Kokki, Bär, Sarajärvi, Lehtosalo. Erän alku oli tasainen, erän loppu oli Iskulta umpisurkea. Virheet seurasivat toisiaan, ja Sampo rallatteli kokeneen Lasse Räisäsen johdolla selvään erävoittoon. Tässäkö tää taas oli, saattoi joku katsomossa tuolloin tuumailla.

Eipä ollut. Toisen erän alussa hakkuri Haapakoski heräsi henkiin ja ensimmäisten napakoiden iskujen myötä koko joukkue muutti kurssiaan. Voittava kokoonpano löytyi, kun Panu vaihdettiin toiseksi yleispelaajaksi. Sampo pelasi samalla tasolla kuin ensimmäisen erän, mutta Isku porhalsi näyttävästi ohi. Velat muuttuivat saataviksi tai ainakin virheet onnistumisiksi, puolustuspalloja saatiin peliin, ja hyökkäysten tehoprosentti nousi 50 %:n tuntumaan. Eikä onnistumiset jääneet hetken huumaksi, vaan joukkue jatkoi kaasu pohjassa koko ottelun loppuun ja sai vähäväkisen yleisön taputtamaan kätensä punaisiksi. Ottelun päättäneen Kokin torjunnan jälkeen joukkueen voitontanssissa oli iso helpotus mukana, tappioputki oli makea katkaista syyskauden viimeisessä pelissä.

Lehtosalo-Sarajärvi-Panu -kolmikko sai pallot nousemaan hyvin, ja passari Strengell pääsi rakentamaan lyöjille lukuisia tilanteita yhtä torjujaa vastaan, ja muutaman jopa tyhjälle verkolle. Ja jos ei muu auttanut, niin pallo toimitettiin Oskari Sarajärvelle. Hän hoiti sitten pisteen Iskulle tavalla tai toisella. Kovalla lyönnillä, tai liruttelemalla pallon torjunnan kautta ulos. Huikea peli Sarajärveltä, tilastoihin 19 (+12) pistettä 54 % hyökkäystehoilla. Vastaanoton prosentti 75, ja kaupan päälle 4 torjuntaa!

Päävalmentaja Kosonen painotti pelirohkeuden merkitystä, ja nyt pojat tottelivat tätä rinta rottingilla. Välillä rohkeus tuotti varsin mielikuvituksellisia ratkaisuja, joista kaikki eivät lentopallon oppikirjaan päädy. Mutta nyt oli tunnettakin pelissä, kapteeni Taponenkin sai tapojensa vastaisesti kielenkäytöstään keltaisen kortin.

Kosonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueen tasapainoiseen esitykseen ja painotti jokaisen pelaajan, myös vaihtopelaajien merkitystä. ”Huomionarvoista kuitenkin on, että saavutimme miesten ykkössarjapelin voiton kokoonpanolla, jossa molemmat yleispelaajat (Sarajärvi&Panu) ovat B-juniori-ikäisiä”.

Isku pelaa neljä seuraavaa peliään kotona, kevätkausi alkaa 7.1.-23 ottelulla Nurmon Jymyä vastaan.